Xilica uvádza nový rad stropných reproduktorov a sieťových zosilňovačov

Xilica uvádza nový rad stropných reproduktorov a sieťových zosilňovačov

Počúvajte čistý zvuk – nie hluk, nech ste kdekoľvek

Problém Problém veľkého množstva priestorov vznikne pri nesprávnom umiestnení alebo v nedostatočnom množstve zvukových zdrojov. V konferenčných miestnostiach, v učebniach, zasadačkách, hotelových halách a podobne zažívame často situácie, kedy pár reproduktorov po stranách video displeja nedokáže vykryť priestor, kde sa poslucháči nachádzajú alebo pohybujú. Tí v miestnosti, ktorí sú bližšie ku displeju, zažijú nepríjemnú úroveň hlasitosti, zatiaľ čo tí vzadu nemusia počuť vôbec.

Riešenie Xilica Distribučné repro systémy Sonia umožňujú rovnomerné umiestnenie reproduktorov v priestore. Princíp spočíva v tom, že sa použijú menšie zvukové zdroje tak, aby pokryli rovnomerne celú plochu, vďaka čomu je celková hlasitosť  rovnomerne vyvážená v celom priestore, eliminujú sa odrazy a fázové problémy spôsobujúce nezrozumiteľnosť. Je to dané nízkou hlasitosťou každého z počtu distribučných reproduktorov. Sumár týchto hlasitostne nízkych zdrojov je vo výsledku dostatočne hlasný a hlavne vysoko zrozumiteľný a príjemný. Táto vlastnosť takto rozvrhnutého systému pozitívne vplýva na pocitovú pohodu poslucháča v danej situácii a priestore.

 Systém Sonia dáva každému možnosť nastaviť  skvelú kvalitu  zvuku

Pre neviditeľnú inštaláciu do stropu
Pozostáva zo Sonia – reproduktor a zo Sonia Amp – zosilňovač.
Inštalácia je veľmi jednoduchá, rýchla a praktická, na prepojenie sa použije štandardný Cat 5 až 7 kábel.
Sonia Amp sa montuje priamo na zadný kovový kryt stropného repra Sonia C5 a spolu tak tvoria funkčný set, ktorý nepotrebuje ďalšie riešenie pre uchytenie zosilňovača Sonia Amp.  
Ak je na to dôvod, Sonia Amp môže ostať aj samostatne a osadené stropné reproduktory sa z nej len napoja káblom RJ45.

Sonia C5 – výnimočná kvalita zvuku.
Sonia C5 reproduktor vyvinutý ako dvojpásmový výškový 0,75“ a  5,25″ basový reproduktor. Vďaka týmto parametrom reproduktor poskytuje kvalitný transparentný zvuk a dokonalý pomer hlasitosti a kvality zvuku v moderných zasadacích priestoroch. Vďaka širokému a rovnomernému rozptylu Sonia C5 umožňuje znížiť počet reproduktorov vo veľkých priestoroch, čím šetrí zriaďovacie náklady.

Nemusíte sa obávať o kompatibilitu.

Nemusíte sa obávať o kompatibilitu. Sonia Amp a Sonia C5 boli navrhnuté tak, aby spolupracovali už po jednom kliknutí.  Okrem toho sú v Xilica Designer k dispozícii hotové šablóny pre systémy Sonia, takže nastavenie zvuku v miestnosti sa skutočne môže nastaviť na mieru.

Sonia Amp – centralizované ovládanie.  

Sonia Amp – centralizované ovládanie,  ktoré funguje ako štandardné IT zariadenie, umožňuje centralizované monitorovanie, správu a ovládanie. Jediný Cat kábel pre napájanie a dáta so zosilňovačom Sonia Amp s podporou Dante™ a PoE. Integrovaný sieťový switch s PoE, pripojenie externých stropných mikrofónov iba jedným káblom.

Výhody použitia Sonia C5

Predstavte si, že z jedného Sonia C5+Sonia Amp zapojíte až 8 riadených reproduktorov Sonia C5.
Sonia je optimalizovaná pre vysoko zrozumiteľnú rečovú informáciu pomocou VoiceMatch™ v každom procesore Xilica.

Po samotnej fyzickej inštalácii si systém Sonia nevyžaduje hodiny nastavovania, je funkčný okamžite, naviac v aplikácii Xilica Designer si môžete vybrať z niekoľkých prednastavení, ktoré sa najviac podobajú vašej konfigurácii a ušetriť si tak čas ďalším nastavovaním.

Pozitívny fakt pre architektov je, že mriežka reproduktora je navrhnutá StudioX™ a je magneticky pripevnená bez potreby náradia s odnímateľným logom a naviac je ju možné natrieť akoukoľvek RAL farbou.

About the author

info@rock-centrum.sk administrator